maanantai 6. maaliskuuta 2017

Palkka & Erilliskustannukset

sukibrazil@gmail.com
E. Honkanen, Suomi/ Finland

Palkka

  • Maksuluokka 1: Peruspalkka on 5-10 €/ tunti, kun kyseessä ovat lyhyet tekstit ja vapaakirjoittaminen. Tällöin käytän ainoastaan lähdemateriaaleja, jotka ovat saatavissa suoraan netistä tai ovat asiakaan itsensä kokoamia lähdemateriaaleja, jotka ovat helposti purettavassa kunnossa. Myös online tutorointi/ kommentointi (lyhyt) ja kuvanmuokkaus voivat sisältyä tähän maksuluokkaan.
  • Maksuluokka 2: Peruspalkka on 15-20 €/ tunti, kun kyseessä on laajamittaisempi työ kuten akateeminen tutkimustyö, referaatti, essee, asiasisältöinen blogiartikkeli, ammatillisten ja akateemisten lähdemateriaalien/ sitaattien hankinta ja käyttö, useamman kuvan muokkaus ja online tutorointi.
  • AVL (24%) lisätään peruspalkan päälle, jos asiakas on yritys. Esim. 20 € + 4,40 € = 24,40 €/t
Em. esimerkit pätevät ns, Tuntipalkka taulukossa, jonka olen sisällyttänyt kokonaisuudessan omaksi paketikseen ja ei ole verrattavissa normaaliin työelämän järjestelmään tai työsopimukseen, jossa työnantaja valvoo työntekijän toimintaa. Jos haluat palkata minut "normaalisti" tulee se tehdä Toimeksiantosopimuksella, josta on kaksi eri versiota (update: 27.3.2017): 1. Yksityinen henkilö ja 2. Yritys

Näistä ensimmäinen on versio, jossa olen yksityinen henkilö ja jälkimmäinen versio, jossa toimit yrityksen (toiminimi) kanssa. Monimutkaista? Ensimmäinen vaihtoehto on vanhempi versio sopimuksesta, jonka tein ennen kuin rekisteröin toiminimen ja on silti voimassa, koska en ole ALV velvollinen tai täysipäiväinen yrittäjä. Silti, jos haluat tehdä sopimuksen yrityksen kanssa, on vaihtoehtona numero 2.

Ns. Päivätyöni on toimia Freelancerina UKKO.fi palvelun kautta ja he maksavat/ huolehtivat kaikista työnantaja kuluista, joten ne eivät tule sinun maksettavaksi. Tästä syystä suosittelen käyttämään UKKO.fi laskutusta, jos haluat palkata minut.

Vaihtoehto 2. astuu kuvaan lähinnä siinä vaiheessa, kun ehdin saamaan ALV:n kuntoon, ja omaan ALV velvoitteen. Sitä ennen en peri ALV:tä aktiivisesti eikä Hinnastokaan sitä tue.

Jos haluat erillisen selvityksen käytetyistä työtunneista on mahdolista hyödyntää Timesheet Liten palvelua, joka on eräänlainen kellokorttiohjelma johon merkitään kulloisetkin työtunnit. Lisäksi käytössäni on Microsoft Project, joka on ajankäytön hallintaan keskittyvä Project management ohjelma.

Lisää löytyy ladattavasta Hintatiedostosta: Koko Hinnasto.PDF

Erilliskustannukset

  • Matkakulut (lähinnä linja-auto)
  • Lisenssimaksut, kun käytetään lähteitä, joista peritään käyttökorvaus. Esim. Akateemiset artikkelit, kuva- ja kirjasin maksut.
  • Sisäänpääsymaksut
  • Kopiointi/ Skannauskulut
  • Postituskulut
  • Muut kulut kuten puhelinkulut ja tekstiviestit (jos niitä on erityisen paljon).

Teen näistä aina erillisen kuitin, jonka asiakas saa nähtäväkseen, kun loppulaskua tehdään. Tarvittaessa voin eritellä nämä erilliskulut kuitti kohtaisesti sisällyttäen maksutositteen mukaan kuittiin. Tarkennusta löytyy Toimeksiantosopimuksen kodasta 6.(Ladattava tiedosto versio: Toimeksiantosopimus.PDF) 



Contact: sukibrazil@gmail.com






My Patreon: Clickie me


Bitcoin: 17pK2NkHXGPGzpcn8fhYqvnng5vhVCekAw


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti