perjantai 31. maaliskuuta 2017

Lyhyt essee

http://kuvat.n3po.com/page/search/tags/Kissat

Hei!

Tänään ajattelin liittää tänne pienen esseen, koska eilinen meni täysin harrastuksen parissa ja postikin siitä jo osaltaa kertoi.^-^ Sain idean tänä aamuna kun heräsin, joskin tekstin veivaaminen ilman lähteitä oli kiintoisa kokemus, joten nimettänee se nyt "Vapaa muotoiseksi" kirjoitukseksi. Siinä on hieman asiatekstin ainesta, mutta en minä sitä nyt ihan siihen luokkaan pistä, en ilman kunnollisia lähteitä. Joten täältä pesee... siis ladattava PDF versio, sillä kuvantamisessa oli ongelmia.^-^

Talven paluu


Tekstin koko on 1700 sanaa, joten se on pidempi kuin normaali KS luokan tekstit yleensä. Tämä voin sanoa olevan enemmän sääntö kuin poikkeus.^-^ Se johtuu työ tavastani, johon kuuluu kirjoittaa ensin pidempi teksti ja sitten typistää sitä lähemmäs toivottua kokoa. Tekstin tuotannossa sitä ongelmaa harvemmin on. Enemmän aikaa minulla menee itse tekstin hiomiseen ja tiivistämiseen.^-^

Oh ja ihan vaan muuten on sanottava seuraava asia. Minulla kävi pieni moka tekstiä kirjoitettaessa. >.<; Tänään on viimeinen päivä maaliskuuta eikä toiseksi viimeinen päivä kuten tuli itse kirjoitettua. Toisaalta se ei ole hurjan tärkeää tekstin kannalta, koska kyseessä on lähes kokonaan fiktiivinen kirjoitus, johon on ympätty yleisluonteista kirjoitusta, jota voi löytää valtio-opin ja poliittisen historian kuin myös kulttuurihistorian tai sosiologian kirjoitusten parista (tämä on meikäläisen "ammatti" vika).

Ja kovin suurin odotuksin sitä tekstiä ei kannata lukea.XDDD Ei se ole varmastikaan ammatti kirjailijan tasoa vaan tälläinen pikainen rypistys, jotta näin kuinka paljon aikaa ja miten monta sivua noin 1200 sanaa tuottaa. Yli meni puhtaasti 500 sanalla ja kappaleista tuli kieltämättä pitkiä, joten niistä löytynee korjattavaa vielä, jos oikein halutaan olla nirsoja, mutta itse pidän sitä aika okei tuotoksena pienessä ajassa ja ilman mitään valmisteluja tehtynä. Niin ja pituutta on aika jämptisti 4 sivua itse tekstille 1,5 sentin rivivälillä, joskin "tiedot" osuuden kanssa niitä tulee viisi sivua.

Oman arvion mukaan ST luokan teksti olisi näin ollen siinä noin kahdeksan sivua liitteineen ja viitteineen, joskin riippuen työn laadusta ja koosta voin harkita sanamäärän kasvattamista jonkin verran, mutta se on edelleen harkinnanvaraista. Tässä tulee muistaa, että ST luokan kirjoituksiin sisältyy muutakin kuin vain "tekstin kirjoittaminen." Siinä on taustalla tekstin analyyttisempi rakentaminen ja tiedonhaku, että tiedon muokkaus sopivaan muotoon  työhön nähden ja tästä syystä myös ns. hinta tagi on varsin korkea suhteessa varsinaiseen sana määrään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti